TudományON

Mindig kérdezz, mindig csodálkozz!

2016. nov 18.

Mitől romlik a csokoládé?

írta: Prajczer Petra
Mitől romlik a csokoládé?

Ami megromolhat, az meg is romlik - így van ez a közkedvelt édesség esetében is. Mindannyian ismerjük azt a kiábrándító élményt, mikor az ízletes csokoládé helyett valami fehér szemcsés felületű anyag fogad minket a papír alatt. Akár a lejárati idő előtt is járhatunk így, aminek magyarázata a…

Tovább Szólj hozzá

tudomány táplálkozás csokoládé kémia étkezés természettudomány Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium Prajczer Petra élelmiszerkutatás polimorfia

2016. nov 16.

"Dr. Zwack, das ist ein Unikum!"

írta: Szebellédi Mátyás
"Dr. Zwack, das ist ein Unikum!"

Avagy hungarikumok a dualizmus idejéből

Zwack, Herz, Pick, Törley. A szavak hallatán egyből büszkén gondolunk a közismert termékekre: Unicum, szalámi, pezsgő. Ám kevesen vannak tisztában azzal, hogy ezen márkák mindegyike egy-egy családról kapta nevét, s még kevesebben ismerik a vállalatok történetét. A négy brand egyik közös jellemzője…

Tovább Szólj hozzá

zwack törley közgazdaságtan hungarikum herz pick családi vállalkozások Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium Szebellédi Mátyás

2016. nov 14.

A roma gyerekek pszichológiája

írta: Julianna Oláh
A roma gyerekek pszichológiája

    A roma gyerekek sajátos pszichológiai jegyekkel bírnak, amiket több tudományos kutatás is igazolt már. Bizonytalanok, félénkek, és integrációra vágynak. Mindezen vonások társas eredetűek, és megértésre várnak. Ahogyan egy korábbi cikkünkben is megírtuk, egymás kölcsönös elfogadása és megértése…

Tovább Szólj hozzá

tudomány szociológia pszichológia humántudomány Romák Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium Oláh Julianna

süti beállítások módosítása