2016. dec 06.

Miért szeretik a férfiak a nagy fenekű nőket?

írta: Herbert Áron
Miért szeretik a férfiak a nagy fenekű nőket?

www.flickr.com/eltpics

Szinte minden felületen azt sulykolják, hogy minél kerekebb egy nő feneke, annál vonzóbb egy férfi számára. Annyira, hogy a fenékkerekítés köré komoly ipar is épült. De vajon miért fontos ez a férfiak számára? Vajon csak egy időszakosan felkapott hóbortról van szó? 

Hirtelen fellángolásról semmiképen sem beszélhetünk, hiszen ha visszanézzük a korábbi évszázadok női ideáljait vagy felelevenítjük gimnáziumi művészettörténet óráról megmaradt homályos ismereteinket (Willendorfi vénusz stb.), láthatjuk, hogy a történelem minden viharát átvészelve a nagy fenék stabilan megmaradt a férfi agyban, mint ideál.

A legtöbb tudós egyetért abban, hogy egy tudattalan, evolúciós szempontból kardinális kérdésről van szó. Konstantinos Manolopoulos professzor, aki a női fenék méretét és annak pozitív tulajdonságit kutatta, azt mondta,

a formás fenékkel rendelkező nőknek, általánosan alacsonyabb a koleszterin szintjük a különböző hormonok miatt, amelyek hozzájárulnak a gyorsabb cukorlebontáshoz.

A Oxfordi Egyetem által végzett kutatásból az is kiderül, hogy ezek a nők nagyobb valószínűséggel küzdik le a krónikus betegségeket mint szerényebb méretűvel rendelkező társaik.

Ez se kevés, de van egy ennél sokkal jobb tulajdonsága is a nagy fenéknek. A kutatás eredményéből az is kiderül, hogy a nagyobb fenekű nők okosabbak. Ez annak tulajdonítható, hogy több omega-3 zsírsavat képesek raktározni. Ami viszont még ennél is fontosabb, hogy a formás fenekű nőknek valószínűleg a gyerekei is egészségesebbek és okosabbak lesznek. Ez pedig az anyatejbe jutó omega-3 idegrendszeri fejlődésre gyakorolt jótékony hatásának köszönhető, mely az anyatejbe a fenék és a comb környékéről kerül kiválasztásra.

A fentiekből könnyen kirajzolódik, és a kutatók is arra a következtetésre jutottak, hogy a nagyobb fenekű nők azért vonzóbbak a férfiaknak, mert ez az evolúciós módja annak, hogy okosabb gyerekük szülessen. Így érthető módon tudattalanul, ösztönösen is erre figyelnek. Egész pontosan a genetikailag nagy fenekű, és nem a jelentősen elhízott nők méreteire.

Mindezektől függetlenül ez csupán egy tényező a sok közül, ezért aki a jövőben csupán ez alapján szeretne párt választani, azt mindenáron szeretném róla lebeszélni, hiszen a belső tulajdonságok sokkal többet érnek, mint a külsők. Ráadásul a születendő gyermek intelligenciáját nemcsak a fent említettek határozzák meg, hanem számos más fontos tényező is.

Források:
http://www.sciencetimes.com/articles/3507/20150303/scientists-say-that-women-with-bigger-butts-give-birth-to-smarter-kids.htm
http://elitedaily.com/news/world/big-butt-healthy-butt-study-says-women-big-butts-healthier/

Kép: www.flickr.com / eltpics

Szólj hozzá

gyerek tudomány evolúció egészség természettudomány izmok fenék 18+ Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium Herbert Áron